Advies: scherp tijdelijke bezettingsnorm verpleeghuis aan

Maak de tijdelijke bezettingsnormen definitief. En scherp ze op enkele onderdelen aan tot de nieuwe contextgebonden bezettingsnormen voor verpleeghuizen. Dat adviseert een stuurgroep van de veldpartijen V&VN, ActiZ, Verenso, ZN, Patiëntenfederatie Nederland, LOC en Zorgthuisnl aan het Zorginstituut Nederland (ZIN).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
verpleeghuiszorg

Negen maanden heeft de stuurgroep, onder leiding van V&VN, in stilte gewerkt aan de contextgebonden bezettingsnorm voor verpleeghuizen. Veertig teams in 28 zorgorganisaties hebben proefgedraaid met de tijdelijke bezettingsnormen zoals die in 2018 gelden. En ze bleken goed hanteerbaar in de praktijk. ‘Die tijdelijke bezettingsnormen worden herkend door bewoners en zorgprofessionals’, zegt Sonja Kersten, directeur van de beroepsorganisatie V&VN. Het is dus niet verwonderlijk dat de stuurgroep adviseert om de tijdelijke normen, zoals die zijn geformuleerd in het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg, over te nemen als definitieve normen. De veldpartijen V&VN, ActiZ, Verenso, Zorgverzekeraars Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, LOC en Zorgthuisnl

0
1678

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.