Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aeonose sleept financiering binnen via crowdfunding

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse zorgvinding Aeonose heeft doelbedrag van 250.000 euro ruimschoots overschreden. De elektronische neus wordt gesteund door ruim 80 investeerders en het project loopt nog een week. Het project wordt gepresenteerd op crowdfunding-initiatief Zorgfunders.
Aeonose sleept financiering binnen via crowdfunding

De Aeonose is een elektronische neus die aan de hand van een ademanalyse hoofd-halskanker kan vaststellen. ‘De patiënt blaast enkele minuten in het apparaat waarna binnen een kwartier de uitslag van de test bekend is’, vertelt Andre Elands, CEO van The eNose Company. ‘Hiermee kan mogelijk op termijn de huidige diagnostiek vervangen worden door deze goedkopere, snellere en patiëntvriendelijkere methode.’

‘Crowdfunding versnelt zorginnovatie’

Crowdfunding kan ervoor zorgen dat zorginnovatie sneller gefinancierd wordt en meer bekendheid krijgt. ‘Zeker nu financiers door alle veranderingen en gerelateerde onzekerheden in de zorg niet meer zo snel investeren’, stelt Mark Lenssen, oprichter van crowdfunding-initiatief Zorgfunders.
Lees het complete artikel >>

Investeerders

De mensen die investeren zijn artsen, professionele investeerders maar ook patiënten. Zo doet een patiënt mee die zelf een tumor in haar speekselklier heeft gehad die pas na acht jaar is ontdekt. ‘Met dit apparaat was het jaren eerder ontdekt. Daarom steun ik dit prima apparaat’, schrijft de vrouw op de website.

BNR Gezond

Vanmiddag om 15.30 uur  zijn Mark Lenssen, oprichter van crowdfunding-initiatief Zorgfunders en Andre Elands van The eNose Company te horen in BNR Gezond. Zij vertellen over crowdfunding in de zorg en de Aeonose.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.