Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afdelingen Westfriesgasthuis weer open na MRSA

Mark van Dorresteijn
De verpleegafdelingen van het Westfriesgasthijs zijn weer open. Bij drie patiënten en een medewerker werd vorige week MRSA geconstateerd. Na afronding van alle vervolgonderzoeken zijn geen nieuwe gevallen vastgesteld. De opnamestop en beperkte bezoekregeling is daarmee ten einde.
Afdelingen Westfriesgasthuis weer open na MRSA

Volgens de protocollen van het ziekenhuis werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld of de bacterie zich onverhoopt had verspreid. Alle patiënten op de longafdeling werden onderzocht, evenals alle medewerkers van de longafdeling en de medewerkers van overige afdelingen die betrokken waren geweest bij de besmette patiënt. De MRSA bleek inmiddels twee kamergenoten te hebben bereikt. Conform het protocol werd het onderzoek verder uitgebreid. Daaruit bleek ook een verpleegkundige, werkzaam op meerdere afdelingen, deze bacterie bij zich te dragen. Dit leidde tot verdere uitbreiding van het onderzoek onder patiënten waarvoor de betrokken verpleegkundige had gezorgd. Ondertussen werden de besmette en van besmetting verdachte patiënten geïsoleerd verpleegd. Dagelijks werd beoordeeld of de opnamestop voor een afdeling – steeds uit voorzorg – werd ingesteld. Dit is tijdelijk het geval geweest voor de afdelingen longziekten, chirurgie, orthopedie en geriatrie.

Vervolgonderzoeken

Alle vervolgonderzoeken zijn vandaag afgerond. Er zijn geen nieuwe besmettingen bij patiënten ontdekt. Er werden in de onderzoeken ook geen nieuwe medewerkers gevonden die waren besmet. De isolatiemaatregelen voor de eerder van MRSA-verdachte patiënten zijn opgeheven. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.