Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Agis stelt komst Amsterdamse allochtonenpoli uit

Mark van Dorresteijn
De opening van de eerste poli voor allochtone patiënten, Vatan, is weer uitgesteld. Zorgverzekeraar Agis tekent toch geen overeenkomst met Vatan. Dat meldt Het Parool.
Agis stelt komst Amsterdamse allochtonenpoli uit

Arts en mede-oprichter Sükrü Genco zegt in het Parool dat Agis al twee jaar betrokken is bij de voorbereidingen van de kliniek en noemt het frustrerend dat de zorgverzekeraar zich heeft teruggetrokken. Hij wil echter op aanraden van zijn aandeelhouders inhoudelijk niet ingaan op de afwijzing, om de zakelijke verhoudingen niet te schaden. Agis is de grootste verzekeraar onder allochtonen.

Voorfinancieren

“Agis zou het grootste deel van de behandelingen voorfinancieren. Nu moeten we ons eigen geld investeren, voordat we het bij de verschillende verzekeraars kunnen declareren,” aldus Genco. Voor de patiënten verandert er niets, behalve dat de polikliniek later opengaat dan 1 oktober, wat de bedoeling was. Er zijn al tientallen aanmeldingen, maar volgens Genco worden tot 1 januari alleen de ‘dramatische gevallen’ geholpen, met geld uit eigen zak van de oprichters.

Nader bestuderen

Agis laat in reactie weten dat zij op dit moment nog in gesprek zijn met de Vatankliniek. De verzekeraar wil nader bestuderen wat de toegevoegde medische waarde voor de verzekerden is. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Agis kan Turkse zorg nooit controleren’

Eerste ‘allochtonenkliniek’ in Amsterdam

Agis wil één academisch traumacentrum in Amsterdam

Agis en RCR starten zorgcentrum in Suriname

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Vatan zegt dat er in het buitenland overbehandeld wordt. Een patient die al meerdere keren in Marokko naar psychiaters is gegaan is het enige resultaat dat hij per keer na 5 minuten en 3 uur wachten in de wachtkamer € 50 lichter is met een recept wat iets blijkt te zijn wat hij eerder al vruchteloos heeft gebruikt. Het is dus onderbehandeling met overprijzing

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.