Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord bereikt over cao jeugdzorg

Redacteur Zorgvisie
Er is een akkoord bereikt over de nieuwe cao voor de jeugdzorg. Daarin staat onder meer dat de lonen structureel met 3,65 procent zullen stijgen tot en met 31 maart 2019.
Jeugdzorg-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Naast de loonstijging, hebben FNV Zorg & Welzijn, CNV en FBZ ook met Jeugdzorg Nederland afgesproken dat werknemers twee keer een eenmalige uitkering ontvangen. In juli van dit jaar is dat 0,65 procent en in januari 2019 komt daar nog een uitkering van 0,5 procent bij.

De partijen zijn het er ook over eens geworden dat ze zich gezamenlijk moeten inzetten om meer budget te krijgen vanuit het Rijk en de gemeenten voor de jeugdzorg. Verder moet elke werkgever volgens het nieuwe akkoord een plan maken om de werkdruk in instellingen te verminderen. Nog voor mei 2018 moet worden vastgesteld welke werklast per werkgever passend is.

FNV Zorg & Welzijn laat weten tevreden te zijn met de nieuwe cao. ‘We hebben goede afspraken gemaakt over loon. Maar misschien nog wel belangrijker, we hebben stappen gezet om de veel te hoge werkdruk in de sector te lijf te gaan’, zegt cao-onderhandelaar Gert Noortman.

(ANP/Zorgvisie)  

Dossier cao’s in de zorg
Lees nieuws en achtergronden over cao’s in de zorg. Dat zijn de Cao VVT, Cao Ziekenhuizen, Cao Ggz en Cao Gehandicaptenzorg. Deze Cao’s in de zorg zijn de grootste van Nederland. Tijdens Cao-onderhandelingen discussiëren werkgevers en werknemers over o.a. de flexibilisering van de arbeidsmark, onregelmatig werk en ziekteverzuim. Lees meer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.