Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord over pensioenaftopping psychiaters

Redacteur Zorgvisie
Psychiaters en GGZ Nederland hebben een akkoord bereikt over de pensioenaftopping. De geplande zondagsdiensten van 28 en 29 maart gaan daarom niet door, meldt de Federatie Medisch Specialisten.
Akkoord-iStock-400.jpeg
Foto: iStock

De psychiaters draaiden bij wijze van staking in januari ook al zondagsdiensten. Daarbij legden ze een deel van hun werkzaamheden neer, omdat ze het werkgeversdeel van hun pensioenpremie terug wilden krijgen. Vorig jaar werd de wet over de opbouw van ouderdomspensioen gewijzigd voor werknemers met een inkomen van meer dan 100.000 euro. Daardoor moeten deze werknemers zelf extra pensioen opzij zetten van hun nettoloon. De werknemersorganisaties stelden dat werkgevers daaraan moeten bijdragen, maar de werkgevers zeiden dat ze daar geen geld voor hebben.

Voorlopig akkoord
Tijdens de onderhandelingen over een nieuwe Cao ggz is er nu toch een voorlopig akkoord bereikt tussen de werkgeversorganisaties LAD/FBZ, en GGZ Nederland en andere werknemersorganisaties. Daarbij is afgesproken dat alle werknemers in ggz-instellingen vanaf 2017 100 procent van het werkgeversdeel van de pensioenpremie terugkrijgen. Hoewel LAD/FBZ nog landelijke afspraken wil maken over de teruggave van het geld dat in 2015 en 2016 is achtergehouden, is de 100 procent voor nu de belangrijkste stap, meldt de Federatie. De stakingsacties zijn daarom opgeschort, schrijft GGZ Nederland.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.