Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Albert Schweitzer en Rivas terug naar de ACM

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Op 9 september zijn de beoogd fusiepartners het vergunningstraject ingegaan bij de ACM.
Albert Schweitzer en Rivas terug naar de ACM
Foto: Beatrixziekenhuis/Rivas Zorggroep

In maart dit jaar ontvingen beide ziekenhuizen het bericht dat zij nog niet mochten fuseren.

Concurrentie

ACM vindt dat de ziekenhuizen in een deel van de regio elkaars belangrijkste concurrenten zijn en dat die onderlinge concurrentie door de fusie weg zou vallen. De ACM neemt binnen 13 weken na de vergunningsaanvraag een beslissing of de fusie wel of niet door mag gaan. In geval van aanvullende vragen, wordt de procedure tijdelijk stopgezet.

ASZ en Rivas

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft een aantal locaties in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht en Ridderkerk. De Rivas Zorggroep beheert het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en een polikliniek in Leerdam. Daarnaast heeft de Zorggroep verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorgfaciliteiten en consultatiebureaus in de regio Alblasserwaard,  Vijfheerenlanden en het Land van Heusden en Altena.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.