Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Algoritme kan depressie vroegtijdig herkennen

Redacteur Zorgvisie
Een nieuw algoritme kan een depressie herkennen nog voordat een professional die heeft vastgesteld. Dat melden onderzoekers van Harvard en de Universiteit van Vermont.
Depressief-Fotola-400.jpg
Fotolia.

Het algoritme kan de depressie herkennen aan de hand van Instgram-foto’s, meldt Nu.nl. De onderzoekers hebben het getest op bijna 44.000 foto’s van 166 gebruikers van het social medium. Het algoritme kan gezichtsdetectie toepassen, een kleurenanalyse uitvoeren en de metadata van de Instagram-foto’s bekijken.

Vroegtijdig depressies herkennen
Bij de test kon het algoritme in 70 procent van de gevallen juist aangeven of de Instagram-gebruikers een depressie hadden. In sommige gevallen kon het algoritme de depressie zelfs eerder herkennen dan professionals. De onderzoekers hopen daarom bij te kunnen dragen aan vroegtijdige herkenning van depressies.

Dossier E-health E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Lees meer>>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.