Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliade en Tjallingahiem mogen fuseren

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Friese stichting Alliade wil zorgorganisatie Tjallingahiem overnemen. Onlangs heeft de Autoriteit Consument en Markt de zorginstellingen daarvoor toestemming verleend.
Alliade en Tjallingahiem mogen fuseren
Foto: Alliade

De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren. Een vergunning is niet vereist.

Alliade

Alliade biedt gehandicaptenzorg, ouderenzorg, orthopedagogische behandeling, arbeidsre-integratie  en thuiszorg. De zorggroep uit Heerenveen bedient ruim zesduizend cliënten, telt ruim zesduizend medewerkers en heeft een omzet van bijna 300 miljoen euro. Alliade zegt tot de beste zorgaanbieders van Nederland te willen gaan behoren.

Tjallingahiem

Tjallingahiem is een expertise- en behandelcentrum in Leeuwarden. Het centrum richt zich op opvoed- en opgroeiproblemen bij kinderen, jongeren en jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.