Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Als technologie faalt: Navigatie ambulance hapert, man overlijdt

Mario Gibbels
Ambulance en politie in Putten zijn donderdag kostbare minuten verloren doordat hun navigatiesystemen het adres van een man met een hartinfarct niet kende. Een woordvoerder van de politie heeft een bericht daarover van de regionale krant de Stentor bevestigd.

De navigatiesystemen van zowel ambulance als politieauto wisten geen raad met het adres in de nieuwe wijk Bijsteren. De straat waar het pand zich bevond, was onlangs hernoemd. Hoewel politieagenten en ambulancebroeders de man na aankomst nog probeerden te reanimeren, mocht dat niet baten voor de 60-jarige Puttenaar.

De politie kan niet exact zeggen hoeveel minuten er zijn verloren. Ook is niet te zeggen of de man het hartinfarct had overleefd als de hulpdiensten eerder waren gearriveerd. ‘Maar het is een uitermate pijnlijke situatie’, beaamt de zegsman. ‘Voor zowel het slachtoffer en zijn familie als de hulpverleners zelf. Ook zij zijn zeer ontdaan over het incident.’

De hulpverleningsdiensten hebben donderdag meteen contact opgenomen met de gemeente Putten om soortgelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen. De gemeente en de hulpverleningsdiensten zegden toe een grondig onderzoek in te stellen en andere mogelijke knelpunten in Putten snel in kaart te gaan brengen.

Ook is contact opgenomen met de leverancier van de navigatieapparatuur. De systemen worden eens in de twee maanden geactualiseerd. ‘Maar dat is helaas niet afdoende’, constateert de zegsman. ‘Dit mag nooit weer gebeuren.’ (ICTzorg/ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.