Bezettingsnorm blijft struikelblok bij kwaliteitskader spoedzorg

Veldpartijen zijn het niet eens geworden over twee normen in het Kwaliteitskader Spoedzorgketen. Over de invulling van de aanwezigheidsnorm van geriatrische expertise en de aanscherping van de bezettingsnorm op de seh is geen overeenstemming bereikt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Spoedeisendehulpafdeling
Foto: Adobestock

Op 18 april heeft het Landelijk Netwerk Acute Zorg namens elf zorgpartijen AZN, FMS, InEen, LNAZ, NFU, NHG, NVSHA, NVZ, Patiëntenfederatie, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland een definitieve versie van het Kwaliteitskader Spoedzorgketen aangeboden aan het Zorginstituut. Mede op initiatief van het Zorginstituut zijn zij sinds 2015 druk bezig geweest met het in kaart brengen van de kwaliteit van de spoedzorgketen en het opstellen van een kwaliteitskader. Dit heeft eind 2017 geresulteerd in het Kwaliteitskader Spoedzorgketen. Hierin zijn landelijke normen en richtlijnen vastgelegd om de kwaliteit van de spoedzorgketen te bevorderen. Vanwege verschillende voorbehouden van onder andere zorgverzekeraars en de Federatie

0
1296

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.