Verkeerd gebruik 112 drijft inzet ambulances op

Niet het gebruik van triagesystemen, maar het verkeerde gebruik van 112 heeft de afgelopen jaren de inzet van ambulances doen toenemen. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Strategies in Related Markets (SiRM).

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sinds 2012 hebben de Regionale Ambulancevoorzieningen het aantal ambulance-inzetten fors zien stijgen. Omdat dit deels samenviel met de invoering van triagesystemen, is in het publieke debat geopperd dat deze ook de oorzaak waren. Triagesystemen helpen meldkamermedewerkers om te bepalen of en wanneer een ambulance moet worden uitgezonden. Ook een enquête van Ambulancezorg Nederland (AZN) uit 2016 wees uit dat centralisten daardoor vaker ambulances inzetten.

Triagesystemen niet de boosdoener

Uit het nieuwe onderzoek van SiRM in opdracht AZN blijkt echter dat de triagesystemen niet de boosdoener zijn. De invoer van triagesystemen tussen 2011 en 2014 heeft waarschijnlijk wel tot een eenmalige

0
456

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.