De ACM is een dinosaurus’

Ziekenhuizen moeten alles op alles zetten om via intensieve samenwerking medisch-specialistische zorg overal beschikbaar te houden in Nederland. Daarbij mogen ze geen last hebben van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), vindt Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Suzanne Kruizinga: 'Kom op zeg, we zitten niet meer in Jurasic Park' Foto: Paul Tollenaar
Suzanne Kruizinga: 'Kom op zeg, we zitten niet meer in Jurasic Park' Foto: Paul Tollenaar

De toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de stijgende zorgvraag dwingt ziekenhuizen om intensiever samen te werken. Suzanne Kruizinga, lid raad van bestuur Wilhelmina Ziekenhuis Assen, pleit in het cover-interview met Zorgvisie Magazine, dat 10 mei verschijnt, voor spoedzorg als nutsvoorziening. ‘We moeten inzetten op integrale spoedzorg. Zet alle partijen rond de acute zorg in één coördinatiecentrum. Ziekenhuizen, ambulancevoorzieningen, huisartsenposten, acute wijkverpleging, acute ggz, verpleeghuizen en geriatrische revalidatie moeten samen één infrastructuur voor acute zorg maken’, zegt Kruizinga, die binnen de stichting Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) verantwoordelijk is voor acute zorg.

Sturen op kwaliteit

De academische, topklinische en

0
1766

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.