Kamer verwijt Bruins willekeur bij staatssteun

De overheid houdt het Maasziekenhuis in Boxmeer overeind met jaarlijks 2,5 miljoen euro, terwijl dezelfde overheid het Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen in 2018 failliet liet gaan. Dat lijkt op willekeur, vinden oppositiepartijen en D66 tijdens het Kamerdebat over het faillissement van Slotervaart en IJsselmeerziekenhuizen op 25 april.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Bruins
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Foto: Arenda Oomen

De dreun van de faillissementen van het Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen galmt ook na in politiek Den Haag. Opnieuw moest minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in de Tweede Kamer verantwoording afleggen. Een speerpunt in het Kamerdebat op 25 april was staatssteun. Het noodlijdende Maasziekenhuis in Boxmeer krijgt de komende vier jaar 2,5 miljoen euro van de overheid. Dat heeft minister Bruins vorige week al bekendgemaakt. ‘Waarom biedt de overheid het Maasziekenhuis in Boxmeer de helpende hand, terwijl ze in 2018 het Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen lieten vallen als een baksteen? Dat roept bij burgers het beeld op van

0
2019

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.