Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Altrecht tekent convenant voor duurzame bedrijfsvoering

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Altrecht heeft een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Zeist gesloten voor een duurzame bedrijfsvoering. De ggz-instelling ziet dat er veel milieuwinst te behalen valt en wil daarom vergroenen.
Handdruk.fotolia 696x659
Foto: Fotalia

De instelling is een grootverbruiker van energie, water, voedsel, grondstoffen en vervoer en ambieert daarom om een bewuster milieubeleid te hanteren. Daarom heeft Lex de Grunt, lid van de raad van bestuur Altrecht, gisteren een convenant met de gemeente Zeist ondertekend.

Milieuthermometer Zorg

Altrecht gaat werken met de Milieuthermometer Zorg, een certificeerbaar milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert en borgt. De ggz-instelling gaat in overleg met de gemeente Zeist een plan van aanpak opstellen voor het certificeren van panden die onder het convenant vallen. Het certificeren gaat stapsgewijs: van brons naar zilver en uiteindelijk naar goud.

Bronzen certificaat

Altrecht heeft in 2016 eenzelfde samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeente Utrecht voor haar panden in de stad. Deze panden worden in 2018 gecertificeerd met een bronzen certificaat.

Vergroenen

Het ambitieniveau om met de Milieuthermometer Zorg te werken is hoog, gezien het beperkte investeringsbudget en de verouderde en verspreide vastgoedportefeuille van de ggz-instelling. ‘Maar Altrecht vindt het essentieel om haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en rol nog verder te vergroten’, aldus de organisatie. Door nu ook in de gemeente Zeist te werken via de Milieuthermometer Zorg, onderstreept de instelling het belang van het vergroenen van haar bedrijfsvoering en specifiek haar vastgoedportefeuille.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.