Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alzheimer Experience wint Gouden SpinAward

Mark van Dorresteijn
De Alzheimer Experience heeft de Gouden SpinAward 2012 gewonnen in de categorie Interactieve Video. De SpinAwards zijn de jaarprijzen voor creativiteit in de digitale communicatie.
Alzheimer Experience wint Gouden SpinAward

Met de interactieve video is het mogelijk om jezelf te verplaatsen in de belevingswereld van mensen met dementie en hun omgeving. De makers willen hiermee de kennis en het begrip van de belevingswereld van mensen met dementie vergroten met zorgverbetering als uiteindelijke doel. In 22 scènes volgt de gebruiker het leven van twee hoofdpersonen met dementie door alle stadia van de ziekte waarbij zij zelf kunnen kiezen vanuit wiens perspectief ze de scène beleven.

Alzheimer Experience

Het project is een initiatief van zorgondernemer en ervaringsdeskundige Marco Ouwehand en wetenschapper Anne-Mei The. Alzheimer Nederland is intensief betrokken geweest bij de inhoud. Het Trimbos Instituut deed in opdracht onderzoek naar de belevingen van mensen met dementie. De Alzheimer Experience is geproduceerd door Submarine. Paula van der Oest schreef het scenario en voerde de regie.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Dementie Experience)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.