Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulancepersoneel staakt verder

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Ambulancemedewerkers houden volgende week werkonderbrekingen in het hele land. Zij eisen ‘een fatsoenlijke’ nieuwe cao.
Ambulancepersoneel staakt verder
Foto: Carina van Aartsen

Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Ambulancepersoneel zit inmiddels al acht maanden zonder cao‘. Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halstarrig zijn.’

Werkonderbreking

De vakbonden eisen 2,5 procent meer loon, vermindering van de werkdruk en een betere regeling voor werknemers boven de 50 jaar. Vanaf half mei houden medewerkers op de ambulance stiptheidsacties. In eerste instantie richtten zij zich daarmee op de bedrijfsvoering van de werkgevers. Volgende week legt het ambulancepersoneel in de regio’s Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Haarlem en Den Helder vier uur lang het werk neer. Op alle plaatsen gebeurt dit van 10.00 tot 14.00 uur. Er wordt alleen uitgerukt bij spoed.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.