Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulances tekort door gladheid op Veluwe

Mark van Dorresteijn
Door de gladheid is er dinsdagochtend op de Veluwe een tekort aan ambulances ontstaan. De politie waarschuwde slachtoffers van een valpartij om hulp bij anderen te zoeken om bij een ziekenhuis te geraken.
Ambulances tekort door gladheid op Veluwe

Bij de politie kwamen in korte tijd tientallen meldingen binnen van valpartijen van voetgangers en fietsers. Door regen en ijzel waren wegen en vooral fiets- en voetpaden spiegelglad. Rond het middaguur leek de situatie zich te stabiliseren, aldus een woordvoerder. Voor levensbedreigende situaties werden ambulances achter de hand gehouden.

Tekort

“Er reden vanochtend twaalf ambulances af en aan en op een gegeven moment lagen nog zeven slachtoffers op straat te wachten”, zei een politiewoordvoerder. In Deventer deden zich soortgelijke situaties voor. Daar heeft de politie geassisteerd om slachtoffers tijdig naar het ziekenhuis te krijgen, zei een woordvoerder van de politie in de stad aan de IJssel. (ANP)

Lees ook:

Klink kijkt opnieuw naar ambulancepost Walcheren

‘Brandweer en ambulancezorg kunnen samen’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.