Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia: ‘We hebben gekozen voor een verhospitaliseerde versie van SAP’

Mario Gibbels
Het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout heeft als eerste ziekenhuis in Nederland gekozen voor CareCTRL van PinkRoccade Healthcare, een standaardapplicatie gebaseerd op SAP. Joop Hamans, hoofd inkoop, legt uit waarom.

Jullie zijn er als eerste bij?

“We zijn er in zekere zin niet als eerste bij omdat er sprake is van wat achterstallig onderhoud wat betreft de ict in ons ziekenhuis. Het Amphia Ziekenhuis is voortgekomen uit een fusie tussen drie ziekenhuizen in 2001. Daar zijn we wat jaren druk mee geweest en daarbij is niet in de eerste plaats naar de ict gekeken. In 2007 zijn we in een financiële crisis terecht gekomen en toen bleek dat onze backoffice applicaties hoognodig aan vervanging toe waren. We hebben vervolgens onderzoek gedaan waaruit achtereenvolgens een longlist en een shortlist zijn voortgekomen en uiteindelijk is de keuze gevallen op CareCTRL.”

Waarom CareCTRL?

“SAP is een industrieel pakket en in een ziekenhuis gaat het er anders aan toe dan in een fabriek. Daarom hebben we gekozen voor CareCTRL omdat het een soort verhospitaliseerde versie van SAP is. Groot voordeel is dat PinkRoccade CareCTRL onderhoudt op basis van best practices. Ook een voordeel is dat we hiermee één ERP-systeem in huis hebben gehaald zodat al onze medewerkers gegevens maar één keer hoeven in te voeren en, een bijkomend voordeel, ook meer rekening met elkaar moeten houden bij de invoer van die gegevens.”

Jullie zijn wel de eerste die met CareCTRL gaan werken?

“Klopt. Een nadeel als je de eerste bent, is dat er nog het een en ander ontwikkeld moet worden. Voordeel is dat je mee kunt denken bij de inrichting zodat je software krijgt die zoveel mogelijk aan jouw wensen tegemoet komt.”

En een volgende stap is een nieuw EPD?

“Daar zijn we nu mee bezig. We hebben al een request for proposal lopen. Er zijn nog twee kandidaten over. [Epic en Soarian van Siemens, redactie ICTzorg] Dit is een wat lastiger besluitvormingsproces omdat het veel omvangrijker en complexer is vanwege de grote impact op de organisatie. Het gaat hierbij dan ook om een meerjarenplan en hogere uitgaven waarvoor een zorgvuldig traject nodig is.”(ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.