Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amphia wijzigt bestuur en toezicht

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Vanaf 1 september is er in het Amphia Ziekenhuis Breda een driehoofdige raad van bestuur. Mary Groenewoud is het derde bestuurslid, naast zittend voorzitter Olof Suttorp en bestuurslid Ernst Hoette.
Amphia wijzigt bestuur en toezicht

Amphia

Groenewoud heeft Nederlands recht gestudeerd en diverse directiefuncties vervuld in de verzekeringsbranche, waaronder bij Achmea Zorg. Zij is al sinds 1 april 2010 verbonden aan Amphia als lid van het Directiecomité.

Dit Comite had indertijd als doel om de noodzakelijke vernieuwing en professionalisering van het ziekenhuis efficiënter en effectiever door te voeren. Vanaf het begin was duidelijk dat de topstructuur zou veranderen zodra de organisatie in stabieler vaarwater zou verkeren. Volgens bestuursvoorzitter Olof Suttorp is dat moment nu aangebroken.

Raad van Toezicht

Daarnaast vinden er wijzigingen plaats in de raad van toezicht. Kiki Lombarts, Machteld Roos en Wim Stalman zijn op 1 september aangetreden als nieuwe raadsleden.

AMC

Kiki Lombarts (1967) is hoogleraar Professional Performance en hoofd Professional Performance onderzoeksgroep bij het Center for Evidence-Based Education aan het Academisch Medisch Centrum/Universiteit van Amsterdam. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van de Stichting Pink Ribbon en lid van enkele landelijke adviescommissies, waaronder de Wetenschappelijke Advies Raad van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ).

NIVEL

Machteld Roos (1975) is adjunct-directeur Bedrijfsvoering bij het NIVEL. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van Moviera

(Veilig Thuis), bestuurslid bij BSO Oog in Al en lid van de Kascommissie van de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF).

VUmc

Emeritus hoogleraar Wim Stalman (1951) was tot voor kort vicevoorzitter/decaan Raad van Bestuur van het VU medisch centrum. Ook is hij voorzitter van de raden van toezicht van de Stichting Beroepsopleiding Huisartsen en Amstellandzorg BV. Daarnaast is hij lid van de raad van toezicht van Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra en lid van de landelijke commissie Meurs: Hoofdbehandelaarschap in de GGZ.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.