Amphia Ziekenhuis zet grote stap in de richting van digitalisering

Het Amphia Ziekenhuis kan vanaf juli recepten digitaal naar de gewenste apotheek van de patiënt sturen. Dit is mogelijk door de koppeling tussen het elektronisch patiëntendossier van Epic en de informatiesystemen van openbare apotheken. Amphia is daarmee het eerste ziekenhuis dat deze koppeling heeft gelegd: een grote stap in de richting van digitalisering van de zorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

De koppeling is onderdeel van VIPP-doelstelling B2. Deze doelstelling houdt in dat zorginstellingen op 31 december 2019 medicatievoorschriften digitaal kunnen aanbieden als recept en vooraankondiging. In het Amphia Ziekenhuis is dit nu technisch mogelijk. Minstens dertig procent van de recepten moet elektronisch verstuurd worden wil de doelstelling worden behaald. Tevens moet iedere zorginstelling op 31 december 2016 digitaal een gestandaardiseerd actueel medicatieoverzicht volgens de geldende medicatierichtlijn aan de patiënt verstrekken bij ontslag.

De koppeling loopt via het Landelijk Schakelpunt en voor het ziekenhuis scheelt dit faxverkeer op de poliklinieken. Tevens worden kansen op fouten verkleind nu recepten niet handmatig opgenomen

0
798

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.