Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Amsterdam Thuiszorg is gered. De zorgaanbieder gaat 1 juli fuseren met Cordaan. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft gisteren toestemming gegeven voor de fusie, weliswaar onder strikte voorwaarden.
Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Vanaf 1 januari 2009 verdwijnt de naam Amsterdam Thuiszorg, maar de klanten houden hun vaste hulpverleensters. De vierduizend personeelsleden waren op papier al toegewezen aan een van de overnemende partijen. Volgende week gaat de nieuwe verdeling in.

Overname thuiszorg

De NMa heeft een aantal voorwaarden aan de overname gesteld. Zo mag niet alle zorg van Amsterdam Thuiszorg opgaan in Cordaan. Een kwart van de contracten gaat daarom naar Evean en vijf procent is voor de Zonnehuisgroep.

financiële problemen thuiszorg

Aanleiding voor de fusie zijn de financiële problemen waarmee Thuiszorg kampt. Onlangs werd bekend dat de zorgorganisatie niet kon rekenen op hulp van Den Haag en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Fusie Cordaan

De NMa keurde eerder een voorgenomen fusie tussen beide zorginstellingen af. Eind april dienden Cordaan en Amsterdam Thuiszorg een nieuw voorstel in, waarbij ze aangaven dat ze een deel van de activiteiten zouden afstoten. De NMa heeft na onderzoek besloten dat Evean en de Zonnehuisgroep geschikte kopers zijn en dat hierdoor geen mededingingsproblemen ontstaan, blijkt uit een verklaring.

Thuiszorg naar nieuwe organisatie

Wethouder Marijke Vos (zorg) reageerde verheugd in Het Parool. “Het is erg goed nieuws voor onze cliënten en ook voor de werknemers in de zorg. Deze fusie maakt het namelijk mogelijk dat de thuiszorg naadloos overgaat in een nieuwe organisatie.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Verdeling Amsterdam Thuiszorg bekend

Zorgautoriteit verleent Amsterdam Thuiszorg geen steun

Bussemaker: ‘Mismanagement Amsterdam Thuiszorg niet belonen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.