Amsterdam zet fors in op versterking Life Sciences & Health-cluster

De gemeente Amsterdam wil de komst van de EMA en de dreigende Brexit gebruiken om het Life Sciences & Health-cluster in de stad te versterken en trekt daar 2,4 miljoen euro voor uit. Dat schrijft wethouder Udo Kock in een nieuw actieprogramma dat 30 januari bekend is gemaakt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wethouder Kock presenteert actieprogramma LSH-cluster
Foto: ANP/Koen van Weel

Nederland kent momenteel ongeveer 2500 bedrijven binnen Life Sciences & Health, de verzamelnaam voor disciplines in zorg, medische technologie, e-health en farmacie. Er werken 65.000 mensen. Zo’n 300 LSH-bedrijven zijn gevestigd binnen de zogenoemde Metropoolregio Amsterdam. Andere belangrijke, Nederlandse centra zitten in Leiden (biopharma), Eindhoven (tech) en Wageningen (agro/food).

Voordelen Amsterdam

Amsterdam onderscheidt zich door de aanwezigheid van de EMA in combinatie met het (Utrechtse) College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en spreekt in dit verband van een belangrijke regulatory hub voor de toelating van geneesmiddelen. De stad herbergt bovendien twee universiteiten, een groot academisch ziekenhuis, diverse gespecialiseerde onderzoeksinstituten, biobanken

0
481

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.