Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amsterdamse ggz beraadt zich op fusie

Ggz-aanbieders JellinekMentrum en AMC de Meren beraden zich op de consequenties van het NMa-besluit van gisteren. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) maakte bekend de aangekondigde fusie tussen de organisaties nader te willen onderzoeken.

De NMa stelde in een persbericht dat het samengaan tussen JellinekMentrum en AMC de Meren kan leiden tot een machtspositie op de markt voor klinische en niet-klinische ggz in de zorgregio Amsterdam.

Completer aanbod

JellinekMentrum en AMC de Meren delen deze voorlopige marktanalyse niet. Van een machtspositie is volgens de organisaties geen sprake. De fusie komt juist voort uit de overtuiging van beide organisaties dat zij elkaar aanvullen en dat een fusie leidt tot kwaliteitsverbetering en een completer aanbod voor cliënten.

Ketenzorg


JellinekMentrum en AMC de Meren verwachten de kwaliteit van de complexe, grootstedelijke ketenzorg te kunnen verbeteren. Samenhang tussen forensische psychiatrie, acute psychiatrie, verslavingszorg en openbare geestelijke gezondheidszorg is een van hun doelstellingen.

Groen licht

De NMa heeft tot nu toe vijf ggz-fusies onderzocht. Ggz-instellingen Rijngeest en Robert-Fleury kregen na de fusieaanvraag het groene licht. Voor de fusie tussen GGZ Noord-Holland Noord en GGZ Dijk en Duin achtte de NMa extra onderzoek nodig. Beide instellingen kozen na dit besluit ervoor de fusie af te gelasten. Bij de voorgenomen fusie tussen Stichting Adhesie, Stichting Mediant, Stichting RIAGGz over de IJssel en Stichting Zwolse Poort oordeelde de NMa ook dat meer onderzoek nodig is. De partijen van deze fusie hebben aangegeven dit onderzoekstraject in te willen gaan. De fusie tussen Parnassiagroep en Bavo Europoort kreeg direct het groene licht. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NMa traineert fusie Overijssel

Links:

JellinekMentrum

AMC de Meren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.