Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Anne-Mei The bijzonder hoogleraar Zorg en Dementie

Antropoloog en jurist Anne-Mei The (1965) is vorige week benoemd tot hoogleraar Zorg en Dementie bij de vakgroep antropologie en sociologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat meldt nieuwssite Skipr. The vervult deze functie twee dagen per week.
Anne-Mei The bijzonder hoogleraar Zorg en Dementie

The gaat zich volgens Skipr als hoogleraar richten op mensen die dementie hebben en op hun omgeving die moet leren omgaan met de situatie. The streeft naar een nieuwe maatschappelijke visie op dementie. ‘De algemene visie is nu gebaseerd op een rationeel patiëntbeeld, maar juist de ratio gaat verloren bij dementie’, aldus The. Zij zal in haar onderzoek de patiënt door het gehele ziektetraject volgen en kijken wat er gebeurt in het proces en welke behoeftes er ontstaan. Hier zitten volgens haar hele andere mechanismes achter dan in andere ziekteprocessen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

6 REACTIES

 1. een bondige aankondiging met de belangrijkste high lights kan geen ‘boek’ vervangen. De nieuwe (?) invalshoek van haar werkterrein afdoen als ‘door-ouwehoeren’ is nergens op gestoeld. Wil je een punt maken dan heb je mij (nog) niet kunnen overtuigen.

 2. Lees alle reacties
 3. Ja Jan, je produceert wartaal. Op een verjaardag of in de tram misschien wel onderhoudend, saai of gezellig. Het vervoermiddel tram heeft zijn beste tijd gehad, de maatschappeljke aandacht voor dementie staat in de kinderschoenen.
  Zonder deze hoogleraar en of haar boek te kennen, ik wens haar veel wijsheid en succes.

 4. Beste Jan C. U zal best een aardige, gevoelige jongen zijn.
  Net als een koe roept u nu boeh zonder te weten waarom ?? Heeft u haar boek “”In de wachtkamer van de dood”” gelezen ??
  Doe dat eerst . Mevrouw is bijzonder hoogleraar , geen interim manager.

 5. Mevr Hoogleraar Zorg Anne The zal best een aardige en misschien ook wel een kundige meid zijn, maar als je deze omschrijving in Zorgvisie leest (zie boven)van haar functionerings- en aandachtsgebied, dan moet ik denken aan de uitspraak: Wat is het verschil tussen een electrische tram en een hoogleraar? Een electrische tram staat stil als hij de draad kwijt is en een hoogleraar ouwehoert gewoon door.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.