Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Annemarie van Elburg wordt hoogleraar klinische psychopathologie

Mark van Dorresteijn
Annemarie van Elburg is per 1 september 2013 benoemd tot hoogleraar Klinische Psychopathologie, in het bijzonder eetstoornissen bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.
Annemarie van Elburg wordt hoogleraar klinische psychopathologie

Van Elburg is sinds mei 2007 werkzaam als medisch manager en senior onderzoeker bij Altrecht Eetstoornissen Rintveld. Daarnaast is zij verbonden aan Altrecht Science als voorzitter van de Commissie Wetenschappelijk Onderzoek. De benoeming van Van Elburg komt voort uit de samenwerking tussen Altrecht en de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zij zal haar werkzaamheden als hoogleraar combineren met haar werkzaamheden voor Altrecht.

Erkenning

Van Elburg over haar benoeming: ‘Voor mij persoonlijk is deze benoeming de kroon op mijn werk en voor Altrecht Eetstoornissen Rintveld een belangrijke erkenning voor al het werk dat op deze afdeling is gedaan. De nieuwe leerstoel is een stap voorwaarts in de verdere academisering van Altrecht als organisatie voor specialistische gg. Het zorgt voor een nauwere binding met de faculteit en is een bevestiging van de lijn die Rintveld als TopGGz-afdeling heeft ingezet. Met de leerstoel komen wetenschappelijk onderzoek en klinische praktijk weer dichter bij elkaar en dat zal de patiëntenzorg ten goede komen.’

Onderwijs en onderzoek

Als hoogleraar gaat Annemarie van Elburg zich – naast haar werk op Rintveld – specifiek richten op het onderwijs en patiëntgebonden wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot eetstoornissen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan meer inzicht in (het ontstaan van) eetstoornissen en de beste behandeling daarvan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.