Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Annet van Zon nieuwe voorzitter bestuur WZW

Mark van Dorresteijn
Annet van Zon is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van WZW, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn Gelderland. Zij is bestuurder van jeugdzorginstelling Lindenhout. Daarnaast is Eddy Brunekreeft toegetreden tot het bestuur van WZW.
Annet van Zon
Foto: Twitter

Van Zon is sinds november 2014 bestuurslid van de werkgeversvereniging. Dat zij nu de voorzittersfunctie op zich heeft genomen, komt voort uit haar betrokkenheid bij de ontwikkelingen in de sector. ‘Alle zorg- en welzijnsorganisaties staan voor knellende arbeidsmarktvraagstukken gesteld’, licht Van Zon toe. ‘Dat zie ik bij Lindenhout, bij collega-instellingen en vanuit mijn betrokkenheid bij Jeugdzorg Gelderland. Ik was er al actief mee bezig en wil me daar nu als voorzitter van WZW graag sectorbreed voor inzetten.’

GAM

WZW biedt volgens Van Zon met het Gelders Arbeidsmarkt Model (waarin de waarden werkzekerheid boven baanzekerheid, zelfregie, goed werkgever- en werknemerschap en een faciliterende rol van de overheid centraal staan) een innovatief antwoord op de actuele arbeidsmarktvraagstukken. ‘Optimale flexibiliteit, duurzame inzetbaarheid, sociale zekerheid; het zijn thema’s die sectorbreed belangrijk zijn’, geeft Van Zon aan. ‘Het gaat erom dat wij onze leden concreet helpen de vraagstukken rond deze thema’s op te lossen. Mijn rol als voorzitter is om de waarden van het Gelders Arbeidsmarkt Model hierin te concretiseren. Bijvoorbeeld door het opstellen van een meerjarige human capital agenda. Dat is iets wat de organisaties in de sector echt helpt.’

WZW

Met 65 leden (80 procent van het totale aantal fte werkzaam binnen Zorg en Welzijn in de regio) heeft WZW een stevige basis. Daar vanuit fungeert zij als verbindende netwerkorganisatie voor haar leden uit jeugdzorg, kinderopvang, GGZ, welzijn, gehandicaptenzorg, VVT, ouderenzorg en ziekenhuis- en revalidatiezorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.