Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anton Renting interim-bestuurder bij NOVO

De raad van toezicht heeft Anton Renting benoemd tot interim-bestuurslid van gehandicaptenzorginstellingen NOVO, Promens Care en Cosis. Samen met Wiecher Hadderingh vormt hij sinds 23 september de raad van bestuur van de zorginstellingen. Renting is de opvolger van Jaap van der Pol die onlangs zijn bestuursfunctie neerlegde.
Anton Renting interim-bestuurder bij NOVO

Van der Pol had geen draagvlak meer na verschillende affaires bij de instelling. Als interim-bestuurder krijgt Renting de opdracht om specifiek bij NOVO de veranderprocessen die al in gang gezet zijn verder vorm te geven en uit te bouwen.

CV

Anton Renting is jarenlang werkzaam geweest bij het GAK en vervulde vanaf 1988 diverse bestuurlijke functies in de zorgsector. Van 1988 tot 2001 was hij directeur van zorginstelling Het Westerhonk in Monster. Van 2001 tot 2011 was hij lid van de raad van bestuur van zorggroep ’s Heerenloo, waarna hij als zelfstandig bestuurder-adviseur diverse interim-opdrachten uitvoerde in de zorgsector.

Vertrouwen

De Ondernemingsraden, de centrale cliëntenraden en de centrale familieraad zijn betrokken geweest bij de tijdelijke aanstelling en zijn positief over de benoeming. De raad van toezicht is blij dat op deze manier de openstaande vacature tussentijds is ingevuld en dat in gezamenlijkheid de ingeslagen weg van verbeteringen wordt voortgezet.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.