Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Anton Westerlaken verlaat Maasstad Ziekenhuis

Anton Westerlaken stopt per 1 december 2016 als lid raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis. Aanleiding voor zijn aftreden is de gezondheidssituatie waarin hij verkeert. De raad van toezicht en de raad van bestuur betreuren het dat Anton Westerlaken om deze reden heeft besloten terug te treden.
Anton-Westerlaken_Maasstad-Ziekenhuis400.jpg

Anton Westerlaken was sinds 1 januari 2012 verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis als voorzitter van de raad van bestuur en later als lid van de raad van bestuur. De raad van toezicht heeft veel waardering voor alles wat Anton Westerlaken heeft bereikt en voor de enorme betrokkenheid en inzet waarmee hij de organisatie in beweging heeft gebracht na de complexe periode uit 2011. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis zowel de STZ status, de JCI accreditatie en het kandidaat lidmaatschap Santeon behaald. Speciale waardering gaat uit naar zijn rol in het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio.

Invulling vacature raad van bestuur
De raad van toezicht neemt op korte termijn een besluit over de invulling van de ontstane vacature. Tot die tijd bestaat de raad van bestuur uit Peter Langenbach (voorzitter) en Johan Dorresteijn. Het Maasstad Ziekenhuis is onderdeel van de ‘Coöperatie Zorg op Zuid’. Het werkt in dat kader intensief samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.