Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Antonius Ziekenhuis sluit afdelingen om VRE-bacterie

Mark van Dorresteijn
Meer dan 300 patiënten van het St Antonius ziekenhuis Nieuwegein en Oudenrijn Utrecht hebben een brief gekregen met het aanbod zich te laten onderzoeken op de VRE-bacterie. Tot op heden zijn in het Antonius ziekenhuis 25 positieve patiënten gevonden.
Antonius Ziekenhuis sluit afdelingen om VRE-bacterie

Ook huisartsen in de regio, verpleeghuizen en andere tussenpersonen hebben een brief ontvangen ter informatie over de situatie. Van de 25 patiënten worden er nog 10 verpleegd in het Antonius ziekenhuis. Drie afdelingen zijn gesloten en op verschillende andere afdelingen worden geen nieuwe patiënten opgenomen.

VRE-bacterie

Begin maart werd bij drie patiënten de VRE-bacterie aangetroffen. Daarop zijn deze patiënten onmiddellijk geïsoleerd. Omdat twee van deze patiënten op dezelfde afdeling werden verpleegd, is er extra vervolgonderzoek gestart. Hieruit kwamen nog eens zes besmette patiënten naar voren. De VRE-bacterie is multiresistent, niet meer gevoelig voor antibiotica. Daardoor zijn infecties, veroorzaakt door deze bacterie, moeilijk te behandelen.

Het St. Antonius laat weten er alles aan om de bacterie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Behalve de opnamestop zijn ook de hartbewaking/CCU van locatie Utrecht Oudenrijn volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd. De afdeling is sinds eind vorige week weer open voor opname van nieuwe patiënten. (Zorgvisie – Carolien Stam)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.