NZa ziet niets in aanspraak casemanager dementie

Een aparte betaaltitel of prestatie voor de casemanager dementie is niet nodig. Dat stellen het Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Belangenbehartiger Alzheimer Nederland is het daar niet mee eens en vindt het veel te vroeg om al een streep te zetten door een aparte betaaltitel voor de casemanager dementie.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ouderenfotolia400.jpg
Foto: Fotolia400

Het ministerie van VWS publiceerde afgelopen vrijdag de voortgang van het ‘Actieplan casemanagement dementie’. In een bijgevoegde memo zetten het Zorginstituut en de NZa vraagtekens bij de noodzaak om de casemanager apart te bekostigen. ‘Een aparte aanspraak zou in feite het casemanagement losmaken van de zorg waardoor het in plaats van simpeler, lastiger kan worden om inhoud hieraan te geven, zowel per zorgvorm als in het individuele geval’. Het verzekerde recht op casemanagement dementie ligt volgens de autoriteiten al vast in de Zorgverzekeringswet (Zvw). ‘Hiervoor is geen aparte prestatie nodig. Wanneer toch gekozen wordt voor een aparte prestatie zou dat

0
154

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.