Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apotheker neemt huisartsenpraktijk over

Mark van Dorresteijn
Apotheker Jouke de Jong uit Drachten neemt de praktijk van huisarts Aad van der Tholen in het Friese Oudega (gemeente Smallingerland) over. De huisarts is zijn registratie in de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) kwijtgeraakt en mag daarom zijn vak niet meer uitoefenen.
Apotheker neemt huisartsenpraktijk over

De huisarts die in de praktijk gevestigd was, raakte zijn registratie in het BIG-register kwijt doordat hij zich niet liet bijscholen. “Als je je te lang niet bijschoolt dan komt vanzelf de inspectie aankloppen”, zegt De Jong. “De behandeling van de BIG-registratie vond plaats op dinsdag 21 september en pakte negatief uit voor Van der Tholen. Vervolgens kreeg hij drie dagen de tijd om een vervanger te regelen. Dat lukte niet.”

Levensvatbaar

Om te voorkomen dat de huisartsenpost de deuren moest sluiten, besloot De Jong besloot daarop zelf de post over te nemen. “Als apotheek hebben wij een distributiepunt binnen de huisartsenpraktijk en zelf ben ik nauw betrokken bij de huisarts. Ik ben ervan overtuigd dat de praktijk prima levensvatbaar is. In overleg met andere huisartsen ontstond het plan om de praktijk over te nemen. Zodoende ben ik nu een apotheker met een huisartsenpraktijk. Dat is op zich een unieke situatie.”

Transparantie

De diensten worden voorlopig gedraaid door “volkomen onafhankelijke, waarnemende huisartsen”, vertelt de apotheker. “Het is de bedoeling dat uiteindelijk een nieuwe huisarts de praktijk overneemt. Daarvoor moet de praktijk eerst transparanter worden voor de buitenwereld.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Veghelse huisarts heeft praktijk weer ‘op orde’

Klink wil SEH-budget overhevelen naar huisartsenpost

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.