Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App helpt bij diagnose acute patiënt

Mark van Dorresteijn
Specialisten van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam hebben een wereldwijd unieke interactieve App ontwikkeld. Met de App Acute Patiënt kan bij acuut ernstig zieke patiënten binnen 30 minuten tot een werkbare diagnose en behandeling worden gekomen.
App helpt bij diagnose acute patiënt
Foto: Screenshots van de app Acute Patiënt

De App Acute Patiënt redeneert vanuit de acuut zieke patiënt naar de diagnose en behandeling. Het denkproces in ons hoofd wordt gevolgd via onderscheidende vragen en ja/nee antwoorden; zoals    ‘Is de ademweg vrij?’ Ja/Nee, en “heeft de patiënt een bloeddruk? ‘ Ja/Nee. De beslisbomen achter de vragen en de ja/nee antwoorden zijn gebaseerd op klinische ervaring en actuele wetenschappelijke literatuur. Daarnaast is voor ruim 70 acute ziektebeelden via de index een samenvatting volgens de ‘ABCDE’-systematiek beschikbaar van recente wetenschappelijke literatuur.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van de App Acute Patiënt is mogelijk gemaakt door de Stichting Klinisch Wetenschappelijk Onderwijs Slotervaartziekenhuis. (SKWOSZ). De App Acute Patiënt is voorzien van het CE-nummer NL-CA002-2014-32198 en is getoetst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Android en iOS

De app is beschikbaar op Android en iOS.

 

 

 

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.