Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

App helpt schizofrenen in crisissituaties

Redacteur Zorgvisie
Een nieuwe applicatie moet mensen met schizofrenie bij een crisissituatie eenvoudig toegang geven tot medische professionals. Prime, zoals de app heet, wordt vanaf volgend jaar ingezet om de drempel naar hulpverlening te verlagen, meldt Fortune.
Schizofrenie400.jpg
Fotolia.

Hoewel medicijnen veel symptomen van schizofrenie kunnen verminderen, wordt er in de hulpverlening van mensen met deze aandoening minder gelet op angst en een gebrek aan motivatie. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Fortune. Wereldwijd lijden er volgens de WHO meer dan 21 miljoen mensen aan schizofrenie, die lang niet allemaal om hulp durven of willen vragen.

Hulp bij crisissituaties
Prime moet daar verandering in brengen. De app is vooral bedoeld om patiënten actiever te maken, door een mix van sociale netwerken, on-demand therapie en takenmanagement. Verder biedt het de mogelijkheid voor patiënten om met elkaar in contact te komen en zo ervaringen te delen. De app is bovendien inzetbaar bij crisissituaties, als een patiënt direct hulp nodig heeft. Prime biedt namelijk toegang tot medische professionals, die direct kunnen worden ingeschakeld als de patiënt dat nodig vindt. Ook kunnen patiënten zichzelf doelen stellen om hun leven te verbeteren. Prime wordt volgend jaar beschikbaar voor iedereen.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.