Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

App van Antonius Zorggroep wint prijs

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Kinderarts Barabara Werrij ontwikkelde digitale oppasbemiddeling voor kinderen met diabetes.
app.fotolia.jpg
Foto: fotolia

Zij kreeg daarvoor een prijs van het Diabetes Fonds van 25.000 euro. Werrij gebruikt de prijs om de app verder te ontwikkelen. 

App
De app Dia-Sit is bedoeld om tieners met diabetes op te laten passen op kinderen met dezelfde aandoening. Deze oppastieners hebben als voordeel dat ze weten hoe ze moeten reageren als het suikerniveau van het oppaskindje te hoog of te laag is. Uit ervaring weten ze wat ze moeten doen. Bovendien hebben de oppassen een voorbeeldfunctie voor hun jongere lotgenoten. Die kunnen nu zelf zien hoe anderen bijvoorbeeld zelf hun bloedspiegel controleren of insuline spuiten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.