Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

App voor bewijslast dubbele medicatiecontrole

Met de dubbelemedicatiecontrole-app van Boomerweb kunnen zorginstellingen bewijsbaar goede controles uitvoeren. Middels de app vindt de medicatiecontrole binnen anderhalve minuut plaats, stelt Rene Weijenberg, directeur innovatie bij Boomerweb.
App voor bewijslast dubbele medicatiecontrole

Dubbele medicatiecontrole is nodig bij medicatie, die naar het oordeel van de apotheker een onacceptabel risico vormt bij verkeerde dosering. De verzorgende moet bijvoorbeeld voorafgaand aan het toedienen van insuline laten controleren of zij de juiste hoeveelheid inspuit bij de juiste patiënt. Dit speelt zowel bij intra- als extramurale zorginstellingen. Weijenberg legt uit dat de controle draait om vijf onderdelen: de medicatielijst, het type medicatie, de dosering, de toediening en de cliënt zelf.

Dubbele controle slecht nageleefd

‘Juist in de thuiszorg is deze dubbele controle ingewikkeld’, stelt Weijenberg. ‘Zorginstellingen hebben doorgaans weinig geld en de medewerkers staan al onder druk.

3
766

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.