Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Apple opent zorgcentra voor werknemers

Anouk Brinkman
Apple opent onder de naam AC Wellness twee gezondheidszorgcentra voor personeelsleden en hun familie in Californië. Het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld wil de deuren van de klinieken komend voorjaar openen.
Apple opent gezondheidscentra voor werknemers.
Foto: ANP - Bas Czerwinski

Apple heeft de plannen niet officieel naar buiten gebracht, maar diverse media berichten over AC Wellness, waaronder het Financieele Dagblad. Volgens het Amerikaanse nieuwsmedium CNBC heeft Apple geruisloos de website acwellness.com gelanceerd. Uit verschillende vacatures op de website blijkt dat AC Wellness onder meer op zoek is naar artsen voor acute en chronische problemen, gespecialiseerd verpleegkundigen en preventie-adviseurs. Potentiële kandidaten moeten volgens het gezondheidszorgcentrum affiniteit hebben met het centraal stellen van de patiënt en passie hebben voor wellness en de inzet van technologie in de zorg.

Innovatieve speler

Apple CEO Tim Cook zei afgelopen maand tegen aandeelhouders dat het bedrijf een ‘significante bijdrage’ zou kunnen leveren aan de gezondheidszorg, zo is te lezen bij CNBC. Cook hintte erop dat de bijdrage van Apple aan de zorg verder zou reiken dan het ontwikkelen van applicaties en apparaten zoals de stappenteller Apple Watch. Tijdens een aandeelhoudersvergadering in februari erkende de CEO dat de gezondheidszorg niet altijd enthousiast is over nieuwe innovatieve spelers op de markt, maar benadrukte dat Apple in zijn ogen een goede partij is door te kiezen voor een meer cliëntvriendelijke benadering.

Medische data verzamelen

Het innovatieve techbedrijf uit Silicon Valley is al jaren actief in de zorg, met name op het gebied van data die gebruikers via iPhone en AppleWatch kunnen verzamelen. Sinds kort beschikken iPhones over software waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot medische informatie. Hiermee zet Apple duidelijk in op een business-to-business strategie, aangezien zowel iPad als iPhone wereldwijd veel in gezondheidszorg worden gebruikt. Diverse ziekenhuizen in de Verenigde Staten zitten met Apple aan tafel om te praten over het uitsluiten van medische informatie via iPhones. Ook loopt er volgens het Financieel Dagblad op dit moment een onderzoek bij Stanford University om te zien of er ook daadwerkelijk en betrouwbaar hartritmestoornissen kunnen worden geregistreerd met de Watch.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.