Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arbeidsplaatsen verloren bij fusie LEVV, Sting en V&VN

Mark van Dorresteijn
Beroepsverenigingen LEVV en Sting gaan per 1 januari 2011 op in V&VN. Verlies van formatieplaatsen valt daarbij niet te voorkomen. Dat zegt Monique Roedoe, woordvoerder van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), tegen Zorgvisie.
Arbeidsplaatsen verloren bij fusie LEVV

Roedoe laat weten dat de organisaties op dit moment nog druk bezig zijn met de herinrichting. “In eerste instantie zullen alle activiteiten van de organisaties blijven bestaan. Hoewel LEVV en Sting opgaan in V&VN, kijken we nog naar het behoud van de merken. Het zijn krachtige namen die goed bekend staan in de zorg.”

Herinrichting

Gorrit Smit, districtsmedewerker NU’91, laat weten dat er inderdaad formatieplaatsen verdwijnen. “De totale formatie gaat terug van 62,4 fte naar 40. Omdat er veel deeltijdcontracten zijn, gaat het uiteraard om meer mensen. De factor is circa 1,5. Abvakabo FNV en NU’91 hebben geprobeerd om een Sociaal plan met werkgevers af te sluiten”, legt Smit uit. “Dit is niet gelukt.” Maandag 8 november vind een gezamenlijke ledenbijeenkomst plaats over de ontstane situatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Beroepsverenigingen verpleegkundigen bundelen krachten

Zelfstandige verpleegkundigen aan tafel bij VWS

Verpleegkundigen vaker in gewetensnood

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.