Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Arbeidsvoorwaarden hard achteruit in wijkteams’

Medewerkers van sociale wijkteams hebben te maken met almaar slechter wordende arbeidsvoorwaarden. Daarvoor waarschuwt bestuurder Lizelotte Smits van vakbond CNV Zorg & Welzijn. Waar de teamleden voorheen vaste contracten hadden bij welzijnsorganisaties, doen ze hetzelfde werk nu bij stichtingen die door gemeenten zijn opgezet. Vaak voor minder geld en onder tijdelijk contract.
smits.jpg
Premium

‘Het is buitengewoon schandalig wat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Leuk voor de bühne dit verhaal. In de praktijk werken echter vrijwel alle werkers gewoon nog binnen de cao WMD. Dat met de transitie door gemeenten (met instellingen) opnieuw een schifting/check plaatsvond, is ook niet vies of vreemd. Welkom in de gewone, wat meer zakelijk wereld van zorg en welzijn. Er waren nu eenmaal ook veel werkers die uit een cultuur kwamen die contraproductief was voor de ambities die er zijn (transities, kanteling, enzovoort). Dan is het goed om te weten dat je met mensen de strijd aangaat die ‘fris’ zijn, met elan de toekomst in willen en ook anders kunnen werken dan voorheen. Daar zou een vakbond zelfs bij voorop moeten lopen dan te blijven hangen in het ‘beschermen’ van fossiele waarden alleen maar op de persoon gericht.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.