Arbeidsvoorwaarden hard achteruit in wijkteams’

Medewerkers van sociale wijkteams hebben te maken met almaar slechter wordende arbeidsvoorwaarden. Daarvoor waarschuwt bestuurder Lizelotte Smits van vakbond CNV Zorg & Welzijn. Waar de teamleden voorheen vaste contracten hadden bij welzijnsorganisaties, doen ze hetzelfde werk nu bij stichtingen die door gemeenten zijn opgezet. Vaak voor minder geld en onder tijdelijk contract.
smits.jpg

‘Het is buitengewoon schandalig wat er nu door heel het land gebeurt’, zegt Smits. ‘Mensen die een vast contract hebben bij welzijnsorganisaties en al jaren in buurtteams werken, worden gedwongen om voor hetzelfde werk opnieuw te solliciteren bij nieuwe stichtingen die door de gemeenten zijn opgezet. Ze mogen dan vaak hun vorige dienstjaren niet meenemen en krijgen geen vast contract. We ontvangen ook signalen dat mensen er in loon op achteruit gaan omdat ze gedurende de contractonderhandelingen hun baan willen houden. Uit angst voor baanverlies zetten ze daarom lager in dan hun eerder verdiende loon. Wij adviseren medewerkers hun nieuwe

2
132

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.