Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Arie van Alphen weg bij ZGT

Arie van Alphen neemt per 1 mei afscheid als bestuursvoorzitter van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Van Alphen trad in juli 2005 toe tot de raad van bestuur van ZGT en vervulde vanaf 1 mei 2006 de functie van voorzitter.
Arie van Alphen weg bij ZGT

Onder leiding van Van Alphen werd ZGT een marktgerichte organisatie en kreeg de fusie van het Almelose en Hengelose ziekenhuis gestalte. Bovendien werd onder zijn verantwoordelijkheid een strikt beleid op het gebied van kwaliteit en veiligheid herontwikkeld.

Zorgfusie

Van Alphen studeerde geneeskunde in Utrecht, werkte als longarts in het Streekziekenhuis in Bennekom en werd daar in 1985 directeur. Vervolgens bracht hij als bestuurder twee achtereenvolgende fusies tot stand tussen de ziekenhuizen in Bennekom, Ede, Veenendaal en Wageningen. Daarna werkte hij als interimbestuurder in diverse ziekenhuizen.

Ziekenhuisbestuur

Wie Van Alphen bij ZGT opvolgt, wordt naar verwachting over enkele weken bekendgemaakt. Tot die tijd kent ZGT een eenhoofdige raad van bestuur, in de persoon van Meindert Schmidt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Ziekenhuisgroep Twente geeft nieuwe arts bonus

Patiënten Ziekenhuisgroep Twente zijn online

Raad van Toezicht Ziekenhuisgroep Twente stapt op

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.