Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AriënsZorgpalet zet iPads in

Annelies Vermeulen
AriënsZorgpalet zet na een drie weken durende pilot iPads in voor het beheer van het elektronisch cliëntendossier (ECD).
AriënsZorgpalet zet iPads in

Verschillende mogelijkheden waren door de organisatie al bekeken om eenvoudig met het ECD te kunnen werken. Bestuurslid Jan van der Linde: “We zochten naar een middel dat voor zorgmedewerkers het werken met het ECD zo eenvoudig mogelijk maakt. In eerste instantie is gekeken naar een COW (Computer On Wheels). Het geselecteerde model bleek te kleine wielen te hebben waardoor deze moeilijk te verplaatsen is op het tapijt. Daarnaast waren er twijfels over de duurzaamheid van de bijbehorende laptop. Dus moesten we op zoek naar een alternatief.”

cliëntgegevens

Minke Klein Willink, persoonlijk begeleider van een verpleegafdeling, is een van de deelnemers aan de pilot. “De iPad heeft een handig formaat en is licht in gewicht. Het is even wennen om ermee te werken, maar je hebt het snel genoeg onder de knie. Het mooie is, dat je de cliënt kunt laten zien welke gegevens er van hem of haar aanwezig zijn of worden bewerkt. Je kunt de iPad zo neerzetten dat zij kunnen meekijken. Wil je niet dat anderen meekijken, dan kun je het zodanig voor je neerzetten dat meelezen nauwelijks mogelijk is. En dat is natuurlijk wel belangrijk als het om cliëntgegevens gaat.”

aanschaf

Na het succes van de pilot heeft AriënsZorgpalet besloten om rond de honderd iPads aan te schaffen zodat in de loop van 2010 zorgmedewerkers van de gehele organisatie kunnen profiteren van de vele voordelen van de iPads. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Qurius lanceert draagbaar ECD op iPad

Gebruik iPad in zorg kan volgens experts nog beter

Japanse artsen gebruiken iPad tijdens operatie

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.