Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Arkin start traineeship voor verpleegkundigen

Redacteur Zorgvisie
Arkin start dit najaar met een traineeship voor hbo-verpleegkundigen die nog geen werkervaring hebben in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De traineeship duurt bijna twee jaar en moet verpleegkundigen ervan overtuigen voor de ggz te kiezen.
ArkinVerpleegkundige400-AdobeStock.jpg
Foto: AdobeStock

De ggz-aanbieder is inmiddels begonnen met het werven van verpleegkundigen die aan de traineeship willen beginnen. Arkin merkt dat een gebrek aan werkervaring in de sector voor veel hbo-verpleegkundigen een drempel is om de overstap naar de ggz te maken als ze eerder hebben gekozen voor bijvoorbeeld de vvt of ziekenhuiszorg. Door ze een traineeship aan te beiden, waarbij ze een normaal salaris krijgen en tegelijkertijd een opleiding volgen, hoopt de zorgaanbieder de drempel kleiner te maken.

Inhoud traineeship
De traineeship wordt aangeboden aan BIG-geregistreerde hbo-verpleegkundigen die na de zomer kunnen binnen en op dit moment nog niet in de ggz werken. Zij moeten na een kennismakingsmaand drie stages lopen op verschillende afdelingen van Arkin, waaronder de forensische en acute psychiatrie. Daarbij worden ze begeleid door een vaste mentor en worden ze via een e-learning opgeleid.

Geestelijke gezondheidszorg
De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. >>Bekijk het dossier

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.