Arnhem haalt deadline Wmo 2015

Nu de Tweede Kamer deze week Algemeen Overleg voert met de staatssecretaris over de invoering van de nieuwe Wmo, komt veel nieuws naar buiten over gemeenten die de deadline niet halen. Arnhem is wél helemaal klaar voor de transitie van Jeugdzorg en Wmo.
Arnhem haalt deadline Wmo 2015

Het is een enorme klus waar Arnhem twee jaar gelden mee begon, maar het is gelukt. Op 1 januari 2015 hebben alle aanbieders van Wmo– en Jeugdzorg een contract. Het gaat om bij elkaar 165 partijen die weten welke zorg ze moeten leveren en voor welk tarief. ‘Dat was vanwege de kortingen, de tijdsdruk en de gebrekkige klantgegevens van met name Vektis niet eenvoudig te realiseren’, zegt verantwoordelijk programmamanager Ron van der Linden. ‘Omdat we uiteindelijk niet honderd procent betrouwbare gegevens hebben kunnen achterhalen over wat het zorggebruik is, konden we geen budgetplafond maken. Dat was in eerste instantie

3
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.