Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Arnoud Weermeijer wordt bestuurslid Rijnland Zorggroep

Mark van Dorresteijn
Arnoud Weermeijer is per 16 september 2013 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Rijnland Zorggroep. Hij volgt hiermee Marcel Kuin op die per 1 oktober bij Rijnland Zorggroep vertrekt. Kuin wordt bestuurslid bij Zorggroep Leveste Middenveld in Drenthe.
Arnoud Weermeijer wordt bestuurslid Rijnland Zorggroep
Foto: Rijnland Zorggroep

Weermeijer is econoom en heeft onder andere gewerkt als lid interim-bestuurder in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en als interim-directeur financiën in UMC Radboud Nijmegen.

Tijdelijke invulling

De raad van toezicht heeft gekozen voor een tijdelijke invulling van de vacature in verband met het onderzoek naar een samenwerking tussen Rijnland Zorggroep en Diaconessenhuis Leiden. Deze verkenning betreft zowel de mate als de mogelijke vorm van samenwerking, bijvoorbeeld een bestuurlijke fusie. Deze beoogde samenwerking heeft als doel dat patiënten in de regio gebruik kunnen blijven maken van een breed aanbod van ziekenhuiszorg van hoge kwaliteit.

Samenwerking

Het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep, waartoe Rijnland Ziekenhuis met locaties in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp behoort, doen onderzoek naar samenwerking. Deze verkenning betreft zowel de mate als de mogelijke vorm van samenwerking, bijvoorbeeld een bestuurlijke fusie. Deze beoogde samenwerking heeft als doel dat patiënten in de regio gebruik kunnen blijven maken van een breed aanbod van ziekenhuiszorg van hoge kwaliteit. Door een samenwerking blijven de ziekenhuizen tevens een aantrekkelijke werkplek voor medisch specialisten en medewerkers. Hoewel de beoogde samenwerking niet is gericht op bezuinigingen, worden er ook voordelen gezien op het gebied van kosten en investeringen. De komende maanden wordt een gemeenschappelijke verkenning gedaan naar de mogelijkheden voor samenwerking en hoe die bestuurlijk kan worden vormgegeven.

1 REACTIE

  1. Duidelijk is dat dit interimmen geen bezuinigingen opleveren , integendeel , 50000 of 60000 voor de interimmer , per ……? ?
    Zielig is dat veel bestuursleden , met een baan in de ZORG , hun inkomen tot aan de lippen komt . Hoeveel hebben er eigenlijk al een geldzwemdiploma of kunnen ze alleen de vrije graaislag ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.