Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen starten proef met alternatief voor Whatsapp

Redacteur Zorgvisie
Een nieuwe app moet artsen helpen om op een veilige manier digitaal met elkaar te overleggen. Huisartsen in de provincie Utrecht zijn vandaag een proef begonnen met deze app, Siilo.
SlotjesInternet400.jpg
iStock/Thinkstock.

De afgelopen tijd was er veel discussie over het digitaal delen van informatie onder artsen. Vooral berichtenservice Whatsapp bleek populair te zijn, maar niet altijd even veilig. De Autoriteit Persoonsgegevens vroeg artsen om de app niet meer te gebruiken. Minister Schippers gaf vorige week aan op zoek te gaan naar alternatieven voor Whatsapp, zodat artsen veilig kunnen communiceren. Hoewel Whatsapp de berichten die via de app worden verstuurd inmiddels ook heeft versleuteld, bleef er toch vraag naar een veiligere optie. Vanaf vandaag loopt er in de provincie Utrecht een proef met Siilo, meldt Telegraaf. Dit is voor zover bekend het eerste alternatief waarmee een grootschalige proef wordt gedaan.

Veilig alternatief  
Siilo is ontwikkeld door onder meer Joost Bruggeman, die zelf arts is. In de app kunnen artsen versleutelde berichten, foto’s en video’s met elkaar delen. Buitenstaanders hebben geen toegang tot de informatie die in Siilo wordt verstuurd. Uit eerder onderzoek bleek dat artsen vooral foto’s verstuurden om een second opinion te krijgen van collega’s, zodat een doorverwijzing naar het ziekenhuis kon worden voorkomen.

Dossier Innovatie in de zorg
Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. In dit dossier: nieuws, blogs en achtergronden over zorginnovatie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.