Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen stellen richtlijnen social media op

Mario Gibbels
Artsen aan het andere eind van de wereld hebben een reeks eenvoudige richtlijnen opgesteld over hoe artsen verstandig met social media moeten omgaan.
Artsen stellen richtlijnen social media op

The Lancet en Medisch Contact maken deze week melding van landen waar artsen richtlijnen opstellen. Medisch Contact noemt de Australian Medical Association, de New Zealand Medical Association en de Australian and New Zealand Medical Students’ Association.

Enkele richtlijnen

Deze medische belangenbehartigers hebben een paar simpele richtlijnen opgesteld over hoe zorgprofessionals met sociale media moeten omgaan en met welke dilemma’s ze daarbij te maken kunnen krijgen. Op de site van de Australian Medical Association (AMA) is een pagina aan artsen en social media gewijd. Er wordt in de rechterflank al een kort rijtje gegeven van basale social media-etiquette:

– Be careful about what you say and how you say it

– Keep your friends close and others … not so close

– Consider the destiny of your data

– Take control of your privacy

– Are you maintaining professional standards online?

Handleiding

De AMA biedt de artsen een overzichtelijk document waarin de gevaren die social media voor de integriteit en de veiligheid van de zorg met zich mee kunnen brengen. (ICTzorg / Twitter)

Bron: The AMA en Medisch Contact

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.