Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Artsen voeren actie tegen sluiting Havenziekenhuis

Huisartsen en specialisten zijn gisteren de straat op gegaan om te protesteren tegen de voorgenomen sluiting van de klinische afdelingen van het Rotterdamse Havenziekenhuis. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
zorgverlenersFotolia400.jpg

Het Havenziekenhuis in Rotterdam is een dochter van het Erasmus MC. Dat maakte februari bekend dat het stadsziekenhuis, dat financieel in zwaar weer zit, de komende jaren wordt omgevormd tot een poliklinisch centrum. Klinische zorg die nu nog wordt geleverd in het Havenziekenhuis wordt verplaatst naar het Franciscus Gasthuis & Vlietland (met locaties in Rotterdam en Schiedam), het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, zo is de bedoeling.

Menselijke keten
Een groep van 120 huisartsen uit die regio verzet zich onder leiding van huisarts Hilde van Meer tegen deze veranderingen. Zij vrezen dat oudere patiënten en hun partners de dupe worden van langere reisafstanden. Deze donderdag zullen zij volgens het AD een ‘menselijke keten’ om het Havenziekenhuis vormen en met spandoeken en toespraken strijden voor het behoud van het ziekenhuis in zijn huidige vorm.

Extra reistijd
Demissionair VWS-staatssecretaris Martin van Rijn laat weten geen problemen te zien. Andere ziekenhuizen liggen dichtbij, waardoor de extra reistijd beperkt blijft, meldt hij in antwoord op Kamervragen en de tijdsnorm van 45 minuten waarbinnen mensen een SEH kunnen bereiken, wordt er volgens hem niet door overschreden.

Klinische bedden
Het plan om klinische bedden over te plaatsen maakt deel uit van een voorgenomen fusie van het Havenziekenhuis en het IJsselland Ziekenhuis binnen Erasmus MC. Daarvoor is nog toestemming van toezichthouders voor nodig.

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.