Asscher en Van Rijn wijzigen ontslagbeleid zorg

Het UWV mag ontslagaanvragen van thuiszorgaanbieders niet alvast in behandeling nemen, ook al is niet bekend of ze de Wmo-aanbesteding hebben verloren. Dat is een van de wijzigingen van het ontslagbeleid voor huishoudelijke hulpen van bewindslieden Lodewijk Asscher en Martin van Rijn.
Asscher en Van Rijn wijzigen ontslagbeleid zorg
Foto: ANP Bart Maat

In hun brief over de huishoudelijke hulpen van 3 oktober maken Asscher en Van Rijn wijzigingen bekend in het ontslagbeleid voor de thuishulpen. Zo is de verplichting dat het UWV de aanbestedingsuitkomst moet afwachten alvorens ontslagaanvragen te beoordelen ‘in de praktijk onhandig’ volgens de bewindslieden. Ondanks het feit dat in de praktijk blijkt dat het wachten op een akkoord van de gemeenteraad voor onnodige vertraging zorgt, stappen de bewindslieden niet van deze regel af.

Afspiegelingsregel

Daarnaast gaat de zogeheten afspiegelingsregel op de schop. Op grond van dit beginsel moeten instellingen bepalen welke werknemers bij het vervallen van uitwisselbare functies het

4
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.