Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atos Origin gaat serverbeheer doen voor Univé-VGZ-IZA-Trias

Mario Gibbels
De verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias gaat haar serverbeheer voor de komende zes jaar uitbesteden aan Atos Origin. De overeenkomst, die 1 oktober is ingegaan, voorziet in een gefaseerde verhuizing van in totaal 1.500 servers naar het datacenter van Atos Origin die in de loop van 2010 moet zijn afgerond.

Aanleiding voor het uitbesteden van de serverbeheer is de fusie tussen de verschillende zorgverzekeraars waardoor de verzekeringscombinatie beschikt over drie datacenters. Besloten is om de opties nieuwbouw van één datacenter en uitbesteden met elkaar te vergelijken. Volgens Jo Knippenberg, directeur ICT van Univé-VGZ-IZA-Trias, is het in deze tijd bijna niet meer te doen “om zelf een volledig geoutilleerd datacenter in te richten en te onderhouden.”

Het serverbeheer van de zorgverzekeraar wordt de komende maanden geïntegreerd vanaf de huidige drie locaties naar één modern datacenter met uitwijkmogelijkheden. Dit moet op termijn leiden tot kostenbesparing, een hogere betrouwbaarheid en meer flexibiliteit. Als onderdeel van de overeenkomst zijn twaalf werknemers van Univé-VGZ-IZA-Trias in dienst getreden bij Atos Origin.

Atos Origin ziet de overeenkomst met de zorgverzekeraar al een versterking van haar positie op de zorgverzekeringsmarkt. “De komende jaren willen wij deze positie verder blijven uitbouwen”, zegt Rob Pols, CEO van Atos Origin in het gezamenlijk persbericht. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.