Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Atrium verwijdert fotoblog met patiëntfoto’s

Mark van Dorresteijn
Het Atrium-ziekenhuis in Heerlen heeft een weblog met foto's van patiënten laten verwijderen van internet. Zo meldt nieuwswebsite L1.
Atrium verwijdert fotoblog met patiëntfoto’s

De fotoblog bevatte foto’s van patiënten die onder verdoving zijn gebracht voor een operatie. Een arts van het ziekenhuis maakte de afbeeldingen voor een project van de Academie Sint-Joost in Breda.

Probleem

Het probleem zit volgens een woordvoerder van het ziekenhuis in het feit dat er geen uitleg bij de foto’s stond en dat de naam van de arts werd genoemd als maker van het blog. In overleg met de student is daarom besloten de website te verwijderen.

Opdracht van de opleiding

Het project liep vier jaar geleden en de studente zette de foto’s van patiënten ook online. De patiënten gaven toestemming voor het maken van de foto’s, die soms zelfs in scene zijn gezet. De studente is zich van geen kwaad bewust en stelde dat het weblog is gemaakt in opdracht van de opleiding.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Atrium )

Lees ook:

MCL start pilot vastleggen pasfoto

Digitaal fotoboek ter voorbereiding kinderen op operatie

Ook Atrium MC wil EPD-geld terug van Alert

Gynaecoloog Atrium MC berispt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.